Planering

I Ur och Skur Gullungarnas vårplanering 2014.

Måndagar:  Förmiddag: Älvsjöskogen. Tema: Laxeverksamhet . Djuren som lever i vårt kärr. Vi tar med oss luppar, kärl, håvar, böcker samt ritmaterial. Gummistövlar på!

 

Eftermiddag: Vi arbetar med lättare matematik.               

 

Tisdag: Förmiddag: Mulle, Knytte och Knopp i skogen. Alla tar med egen lunchmatsäck. Vi börjar den 4 mars.

Eftermiddag: Hemma. Vi arbetar med naturböckerna, ritar, klipper och klistrar.

 

Onsdag: Förmiddag: Skogen/utflykter. Vi arbetar med vårt tema, naturmatematik, naturspår, experiment, enkel teknik och, färg och form.

Eftermiddag: Hemma. Vi arbetar med läsförståelse.

 

Torsdag: Förmiddag: Skogen. Samma som onsdag.

Eftermiddag: Hemma. Vi kommer att arbeta med olika former.

 

Fredag: Fritt. Vi knyter ihop veckan.

 

Veckans matvärd kommer att förutom att hjälpa till kring maten även baka torsdag eller fredag varje vecka. Det är ett bra tillfälle att öva på mängdlära. Dessutom ett trevligt och gott resultat.

Ett gemensamt tema som vi har tillsammans med Småkrypen och Kråkungarna är: Vännerna i Kungaskogen. Vi avslutar temat i sommar med ett spår i skogen.

 

Julgransplundring: Hemma.

 

Hasaloppet: Onsdagen den 5 mars på Vivelängen. Vi bjuder in alla familjedaghemmen i Älvsjö. Valla skorna ordentligt. De som har skidor får gärna ta med sig de.

 

Teatrar: De kommer vi att gå på då det dyker upp bra föreställningar. (2st föreställningar på Birkagården är klara. Vi ska se Solägget samt Ocke, Nutta och Pillerill)

 

Utflykter: Planerar vi att ha. Meddelar när det blir.

 

Hitta Vilse: Mullebarnen kommer att gå i ”Hitta Vilseskola”. Man får där lära sig vad man skall göra om man skulle komma vilse i skogen. Boken vi läser i och arbetar med handlar om en pojke som heter Vilse och som går vilse.

 

Flammy: De äldre barnen kommer att få lära sig hur man förhindrar en brand samt vad man skall göra om det skulle uppstå en brand. Även där har vi material som vi arbetar utifrån.

 

Utflykt till Naturhistoriska riksmuseet: Mullebarnen kommer troligtvis att åka dit och gå ett Laxespår. Datum kommer senare.

 

 Prins- och prinsessmaskerad onsdagen den 12 mars. Då får de som vill komma utklädda på morgonen till prinsar och prinsessor.

 

Gumman Tö och Skräplisa har lovat att komma och besöka oss i vår.

 

Påskspår Datum kommer. Var och en får komma utklädd på morgonen till påskkärring. Vi går sedan och firar in påsken med de andra familjedaghemmen från Älvsjö. Kanske vi träffar den gamla påskkärringen i skogen.

 

Valborgsfest: Vi vårstädar, sjunger in våren och tänder en brasa och avslutar med korvgrillning.

 

I Ur och SkurVårfemkamp: Vi tävlar mot de andra I Ur och Skur familjedaghemmen.

 

Barnsäkerhetsdagen: Vi pratar om hur viktigt det är att använda hjälm då man cyklar, trafikvett samt att hur man sitter i barnstol i bilen.

 

Gångpolarn: Det kommer vi att gå tillsammans med de andra familjedaghemmen fram i vår.

 

Förädrar-barn-utflykt med abonnerad buss torsdagen den 5 juni till Nyckelviken i Nacka. Medtag egen smarrig matsäck. Bussen hämtar oss på Svartlösavägen (hos Gullungarna) kl 09.30 och kör hem oss kl:14.30. Jag ser fram mot en härlig dag tillsammans med er alla.

 

Dropp ut fika. Vi bjuder på fika som barnen har bakat med oss hemma på tomten onsdagen den 14 maj kl:15.00- kl 16.00.

 

Midsommarfirande blir det med Älvsjös alla familjedaghem. Datum meddelas senare.

 

 

Utvecklingssamtal kommer vi att ha i februari. Tider kommer snart.

 

Med hopp om en fin och frisk vår tillsammans med våra Gullungar. / Nettan och Madeleine.